Home / Hovedret / Moussaka a la Sofie
22 oktober, 2016

Moussaka a la Sofie

 

Til 4 personer:
1 squash
1 aubergine
1 kg kartofler

1 stort løg
3 fed hvidløg
400 g oksekød
2-3 gulerødder
1 dåse hakket tomat
Hakket frisk persille
salt/peber
1 tsk kanel

1 dl olivenolie
1 dl mel
1 l mælk
2 æg
salt/peber

Squash, aubergine og kartofler skæres i tynde skiver på langs, og bages i ovnfast fad i ca. 20 minutter mens resten forberedes.

Løg, hvidløg og fintsnittede gulerødder svitses. Kødet tilsættes og brunes. Resten af ingredienserne tilsættes og simrer mens bechamelsovsen forberedes.

Olien hældes i en gryde og mel tilsættes til en grødet masse. Tilsæt mælk lidt ad gangen under konstant pisken, så der ikke kommer klumper. Når det koger tilsættes ægene under kraftig pisken, så de ikke stivner. Tilsæt salt og peber efter behov.

Fadet tages ud af ovnen, og kødsovsen fordeles i et jævnt lag. Derefter tilsættes bechamelsovsen på samme måde.

Drys evt. lidt kanel øverst, og bag i ca. 45 minutter ved 180 grader.