26 september, 2014
Brownies

Ingredienser
100 g smør
2 æg
3 dl sukker
1½ dl hvedemel
4 spsk kakao
1½ tsk vaniljesukker
1 knivspids salt
100 g hasselnødder (valgfrit)
Beskrivelse
Smelt smørret og lad det køle af. Hak hasselnødderne groft, hvis disse skal i. Rør æg og sukker sammen i en skål eller på køkkenmaskinen. Rør mel, kakao, vanillesukker og salt sammen i en anden skål. Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt. Smør en bageform og drys rasp i – tøm resterne ud. Fordel browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt). Drys hakkede hasselnødder over (valgfrit).
Bag brownien ved 175 grader i cirka 30 minutter – pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig. Lad kagen køle helt af i formen, før der skæres af den.